Skift til fibernet og mærk forskellen!

Er du også træt af at vente i flere minutter, når din yndlingsvideo skal loade, eller når du skifter imellem internetsider? Mange danskere er utilfredse med hastigheden på deres normale bredbåndsforbindelse –men denne problemstilling kan nemt løses med fibernet. Med fibernet sikres du høj kvalitet, høj hastighed samt hurtigt surfing og download.

Hvad er forskellen på almindelig bredbånd og fibernet?

Almindelig bredbånd, også kaldet ADSL kapel, er kendetegnet ved en asymmetrisk forbindelse. Dette medvirker, at de respektive hastigheder på upload og download er forskellige. Derfor kan det for eksempel tage længere tid at downloade noget, hvorimod upload kan være markant hurtigere. Asymmetrien opstår, da kablerne er lavet af kobber – hvorfor de populært kaldes kobberlinjerne. Tilstedeværelsen af kobber gør hastigheden relativt langsommere end ved brug af et lyskabel.

Lyskabel, lyslederkabel eller optisk filter – er alle betegnelser for fibernet. Hvor ADSL bredbånd er asymmetrisk, er fibernet symmetrisk, hvilket sikrer ens hastigheder på både upload og download. Fibernet er en ny type kabel, der bruger lysets hastighed til at videreføre signalerne – deraf navnet lyslederkabel. Internetsignalet transporteres altså via lys, hvilket tillader ekstremt høje hastigheder.

Hvilke fordele er der ved fibernet?

Som ovenfor beskrevet vil fibernet først og fremmest sikre dig og din familie ekstremt høje hastigheder på jeres internetforbindelse. Ved lynhurtigt fibernet vil der altså være rigelig plads til digitalt og HD TV, ubegrænset surfing og billig telefoni – også selvom hele familien eller arbejdspladsen er online på samme tid. I vil opleve en markant forskel i hastigheden på internettet fra almindelig ADSL til fibernet.

Det er dog ikke kun på hastighedsparametret, fibernet viser sine kvaliteter. Fibernet er langt mindre støjfølsom end ADSL. Med fibernet betyder det altså ikke noget, hvor i bygningen, du befinder dig i forhold til routeren – du vil alle steder kunne opnå en perfekt forbindelse. Desuden kan fibernet, til forskel fra ADLS bredbånd, understøtte en kæmpe kapacitet af brugere, hvorfor der ikke er nogen begrænsning for, hvor mange der kan tilgå lyslederforbindelsen.

Da fibernet er en ret ny opfindelse, er det endnu ikke muligt at tilgå denne type i alle dele af Danmark. Fibernet afhænger af, hvilken region og landsdel, du er bosat i. Et godt tip er at tjekke, hvorvidt lige netop din bopæl er kompatibel med fibernet.

Hos JDB El-teknik har vi stor ekspertise indenfor installering og montering af fibernet. Du er altid velkommen til at kontakte os for et uforpligtende tilbud eller med spørgsmål – så finder vi den løsning, der passer bedst til lige nøjagtig dine behov.