Har du ulovlige el-installationer?

Det kræver uddannelse, erfaring og viden at arbejde med faste, elektriske installationer. Derfor bør du også altid overlade arbejdet med at montere el-installationer til en professionel elektriker. Desværre er det langt fra alle, der følger det råd, og vi støder med jævne mellemrum på ulovlige installationer hos vores kunder.

Tjek dine el-installationer

Det kan godt betale sig at undersøge, om du har ulovlige el-installationer i dit hjem elle i din virksomhed. Det kan nemlig gå rigtig galt, hvis dine faste installationer er ulovligt monteret. I værste tilfælde kan forkerte installationer gå i brand, og hvis de oven i købet er gemt bag en væg eller andre bygningsdele, kan ilden rigtig nå at få fat og dermed medføre store skader – og direkte livsfare.

Hvordan ved jeg, om mine installationer er lovlige?

Hvis ledninger og kabler er helt sorte eller smeltede, er det klart for selv det utrænede øje, at der er noget alvorligt galt. Det er dog – heldigvis – sjældent, at det står så galt til. I mange tilfælde kan en ulovlig el-installation umiddelbart se ganske harmløs ud. Dog kan spændingen og strømstyrken være forkert, og det kan du ikke se med det blotte øje.

Derfor bør du altid lade en professionel elektriker undersøge dine el-installationer, hvis du er i tvivl. Hos JDB El-teknik har vi mere end 10 års erfaring med at montere og undersøge el-installationer – både indendørs og udendørs. Vi foretager gerne en grundig gennemgang af dine installationer, hvor vi blandt andet måler spænding og strømstyrke og ellers i øvrigt undersøger, om installationerne lever op til det forventede.

Ring, hvis du er i tvivl

Uautoriseret el-arbejde kan have livsfarlige konsekvenser, og som udgangspunkt må du aldrig selv udføre arbejde på faste el-installationer. Hvis du alligevel er i tvivl, bør du altid kontakte JDB El-teknik. Vi står klar med rådgivning og ekspertise, så du ikke skal føle dig utryg ved dine el-installationer.