Ting du skal tænke over når du har sænkede lofter.

En kunde på Amager havde for nyligt en opgave til os. Den udviklede sig, da vi fandt ulovlige installationer over loftet.

Der skulle udbedres en del el i en lejlighed der netop var overtaget. Der var blevet lavet et el-tjek af en anden elektriker, som lå til grund for opgaverne.

Lad os lige starte med at komme med uforbeholden anbefaling. Er du i tvivl om du har ulovlige/farlige installationer over dit sænkede loft, så er det altid en god ide at tage kontakt til en installatør. Uvisheden i sig selv, kan være forfærdelig at gå med. Derfor, så ring til os nu og lav en aftale. Det er bedre at være sikker, end at tage chancen.

Vi kommer gerne ud og besigtiger og giver et uforpligtende tilbud – Ring op her: 53582801

Tilbage til lejligheden.

At der var lavet et el-tjek var en god ting. Det gav os hurtigt et overblik over de eventuelle udfordringer der var. At der var sænkede lofter, er en helt anden ting. For et el-tjek ser ikke nødvendigvis alt – og slet ikke det der gemmer sig over et sænket loft …

El-tjekket havde fastslået at der var en del ulovlige installationer. Herunder bla. spots i de sænkede lofter, der ikke var lavet efter foreskrifterne. Samtidig var der, inde i selve el tavlen ikke brugt de rigtige komponenter. Det er egentlig små opgaver for en prof. Hvis altså at det er lige til at skifte ud.

Men..

Da vi ankommer og får skilt nogle af de ulovlige spots ad, kan vi hurtigt se, at der over loftet ( hvor man i øvrigt IKKE kunne komme op ) var en del installationer. Installationer med blottede ledninger. Ledninger der ikke var isoleret. En klemliste i træ hvori man i “gamle” dage trak løse ledninger uden isolation på. Og det hele var dækket af det ulovligt opsatte loft, så man ikke kunne komme til det.

Det betyder, at der var samlinger og ulovlige installationer over loftet, som ikke kunne udbedres uden at loftet kom ned. Og det er selvom man skiftede de gamle spots ud. Det ville slet ikke være muligt at lovliggøre installationen.

Kunden fik besked og måtte lettere nedslået se sig nødsaget til at tage sit sænkede loft ned. For kun på den måde, ville vi kunne lave en ny installation der var lovlig, ufarlig, og efter dagens standarder.

Det er de færreste der ved, at sænkede lofter kan gemme på en del “usynlige” fejl og mangler. For os elektrikere er det næsten hverdag, at vi ser det. Kunden vi var hos denne dag, havde bare set et loft med nogle pæne spots i, og tænkt: “Det virker jo, og ser fint ud ..” men vidste selfølgelig ikke, at der gemte sig ulovlige installationer deroppe.

Skal du købe eller sælge, og er der et sænket loft med spots i, eller andet lignende, i den bolig det drejer sig om, så vær sikker på, at det el-tjek du får lavet, grundigt tjekker hvad der ligger af uforudsete ting under loftet.

Hvis du vil have os til at hjælpe dig, så opererer vi på: Østerbro, Nørrebro, Vesterbro, Rødovre, Hvidovre, Roskilde og København generelt. Det eneste der kræves er, at du tager kontakt til os.

Vores priser er gennemsigtige og gemmer ikke på skjulte gebyrer og lignende. Dem kan du se her: Priser.