Skal vi tage med dig ud og kigge på hus? Følg op på tilstandsrapportens EL-TJEK og undgå grimme overraskelser.

For mange er et huskøb en stor ting. Det er både dyrt, besværligt, nervepirrende og i mange tilfælde en lang forhandling med en sælger eller mægler.

Desværre er der rigtigt mange der bliver noget overraskede over El installationstilstanden af deres nye hus, på trods af de EL rapporter og el-tjek der laves.

Når en el rapport laves, så udføres der i høj grad stikprøver, og installatøren der udfører inspektionen bruger i høj grad sin fornuft når et hus efterses. Skulle alt gennemtjekkes ville det tage lang tid og være en bekostelig affære for sælger.

Derfor kan der komme lidt uforudsete overraskelser, bagefter, et hussalg er gennemført. Ikke alt er skilt ad, og ikke alt er kontrolleret.

For nyligt var vi hyret ind til et potentialt hussalg i Lyngby. Et par havde set på et hus der på overfladen så rigtigt fint ud. Det var flot udvendigt, taget var forholdsvis nyt, og det samme var et badeværelse i stueetagen.

De hyrede os ind, for at få en second oppinion på elinstallationen, og de havde gjort det samme med en ingeniør der efterså fundament, og en VVS´er der efterså vandinstallationerne.

Det var en rigtigt god ide, for det vi fandt på el-delen, var ikke småting.

I stueetagen af huset var en lang gang, hvor der i loftet var monteret en del halogenspots. Det er der principielt ikke noget unormalt i, men i el rapporten der var lavet på huset, stod der intet om, at en eller flere spots havde været nede for kontrol.

Det er et faresignal allerede der, for det bør man gøre, når man er ude og lave et eltjek.

Spotsinstallationer var på et tidspunkt meget moderne og folk satte spots op i et væk. Det så også flot ud, men desværre er der rigtigt mange “gør det selv” installationer derude, der ikke er lavet efter foreskrifterne, og som potentielt set kan være brandfarlige.

Meget hurtigt fik vi lokaliseret en transformer til installationen og kunne se, at det var for tynde “bløde” ledninger der var brugt til spotsne, og at der ikke var en jordleder med.

Det er ulovligt og bør udbedres.

Samtidig kunne vi se, at der i de nye installation på det forholdsvis moderne badeværelse, der var sat i stand et par år forinden, ikke var fremført en jordledning. Altså kunne man ikke tilslutte en brugsgenstand med et “jord-ben” på, i stikkontakterne ved vasken. Ikke at det er decideret nødvendigt, men trods alt noget man “bør” gøre når man laver en ny installation, og især i et badeværelse.

Til vores overraskelse stod der også i elrapporten, at der ikke var målt en aktiv jord i badeværelset, og at armeringsnettet der var støbt ned som en del af moderniseringen, ikke var jordet heller.

Ergo er installationen ikke lavet efter foreskrifterne. I et helt nyt badeværelse.

I det hele taget så installationen fin ud, men der var mange småting, som man burde udbedre inden det ville blive taget i brug.

Det unge par fik vores konklusion med det samme, samt en overslagspris på udbedring med div. forbehold. Denne viden tog de med til mægler og sælger, og fik sammen med den info de fik fra de andre faggrupper sendt et bud afsted, som modsvarede udbudsprisen på huset, med de mangler og udbedringer der skulle til.

Vores arbejde i den her sammenhæng tog et par timer. Et par timer, som det unge par så som en investering, da de netop fik mulighed for at få lidt ammunition, som de kunne bruge til at give sælger et bud på huset.

Hvis du vil have os med ud og kigge på hus, eller lave et el-tjek, så tag kontakt til os med det samme. Så skal vi gerne give dig en second opinion på el installationerne, inden du sætter din underskrift på dit nye hus.

Du kan kontakte os her: Kontakt. Og også se vores priser lige her: Priser. 

Vi kører gerne ud til hele storkøbenhavn og omegn.