5 el-apparater du ikke vidste hvad kostede i forbrug ..

Selvom rigtigt mange apparater bliver skiftet ud med energivenlige alternativer, så er der stadig en regning at betale. Mange bliver stadig overraskede over prisen eller størrelsen på deres elregning når den dumper ind ad døren hvert år. Men de glemmer også ofte at tænke på, at selvom apparaterne er mere energibesparende, så kører de også tilsvarende i mange flere timer.

Under her kan du se hvad 5 forskellige apparater, som er mere eller mindre normale i en husstand koster at have kørende. Vi giver dig samtidig formlen til at regne det ud, så du kan se på årsbasis hvad det reelt set koster.

Formlen er simpel. Du tager forbruget i kW for det apparat du vil regne på, og ganger med den tid i timer det er tændt. Det betyder eksempelvis at en Elkoger, som er tændt ca. 10 minutter om dagen er tændt i ca. 0,167 timer. Og et fjernsyn der kører en time om dagen er tændt i 1 time.. ( ta daaa ) Så er det herefter blot at gange med 365 dage for at få prisen på et år.

En kW timepris er forskellige fra kommune til kommune og leverandør til leverandør. Derfor har vi taget Ørsted, som er en af de dyreste leverandører og Københavns kommune, som i øvrigt er en af de dyreste kommuner at købe strøm i. Prisen her er ca. 2,29 kr / kW time.

En elkoger på 900w der kører 10 minutter om dagen.

0,9 kW x 0,16666 time om dagen x 2,29 kroner pr. kW time = 0,344 kroner om dagen.

0,344 x 365 dage = 125 kroner om året.

Et LED fjernsyn på 42″ på 110w der kører 3 timer om dagen.

0,110 kW x 3 x 2,29 kroner pr. kW time = 0,757 kroner om dagen .

0,757 x 365 dage = 275 kroner om året.

En iphone oplader på 8w der kører ca. 5 timer om dagen.

0,008 kW x 5 x 2,29 kroner pr. kW time = 0,092 kroner om dagen.

0,092 x 365 = 33,5 kroner om året.

En vaskemaskine på 400w v. 40 graders vask der kører ca. 1 time om dagen.

0,4 kW x 1 x 2,29 kroner pr. kW time = 0,9 kroner om dagen.

0,9 x 365 = 335 kroner om året.

En tørretumbler på ca. 2150w der kører ca. 1 time om dagen.

2,15 kw x 1 x 2,29 kroner pr. kW time = ca. 5 kroner om dagen.

5 x 365 = ca. 1800 kroner om året.

Som du kan se, koster det altså en del penge at have sin apparater kørende. Meget mere end man måske tror. Du kan så herfra regne ud hvor meget du kan spare om året ved for eksempel at vaske tøj ved 30 grader, eller tørre tøj udenfor istedet for i en tørretumbler. Ungerne kan måske se TV i stuen sammen med jer andre, istedet for at have 5 LED skærme kørende på samme tid i hele huset. Der er mange muligheder for optimering.

Hvis du vil have vores besyv med på, hvordan du kan spare penge på dine installationer i din virksomhed evt. så tager vi meget gerne en snak. Mange kontorlandskaber eller større lagerhaller, ville kunne sænke deres forbrug radikalt ved blot at skifte lyskilder ud, eller få timer og sensorer sat op i fælles arealer.

Vi opererer i hele storkøbenhavn, og har for nyligt også åbnet op for kunder i Roskilde og Holbæk området. Tag blot kontakt til os her, vores priser er mere end fair og gennemsigtige.