Var din el regning større end du regnede med? Lad os hjælpe dig med at finde ud af hvorfor.

Her i Januar måned er der mange der får deres årlige opgørelse af el forbruget i deres bolig. Typisk har man igennem et år betalt et acontobeløb til sin el udbyder, og den bliver så reguleret op eller ned, afhængigt af om man har brugt mere eller mindre.

For rigtigt mange er den el regning næsten altid en overraskelse og er ofte større end forventet.

Men for ligeså mange ligger der mange skjulte forbrug, i selve forbruget. Og det kan være svært at se, eller forstår, hvorfor regningen pludselig er blevet større, eller stiger år for år.

Din udbyder har det med at komme diverse gebyrer og bidrag ind i din elregning, men når man tager alle de ting fra, så er det i sidste ende altid dit forbrug af el der afgør hvor stor din regning bliver.

Idag er det sjældent det, at man glemmer at slukke lyset der gør den store forskel. LED lyskilder bruger meget lidt energi ift i gamle dage. Til sammenligning bruger en typisk LED pære ca. 5 watt og giver samme lys, som en 40w glødelampe, som man brugte meget for bare et par år siden.

At have en 5 watt LED pære kørende i 24 timer i døgnet ville koste dig ca. 100 DKK…. om året! Så det er altså ikke din belysning der vælter læsset.

Men hvad er det så?

Rigtigt mange husstande har de den typiske vaskesøjle stående. Her er der både en vaskemaskine og en tørretumbler, og hvis det er i en entre eller i et bad det hele står, er der måske også lavet gulvvarme på el.

El gulvvarme er en af de helt store syndere hvad angår strømforbrug. Og selvom det er dejligt at gå på om morgenen i bare tæer, så er det altså en strømsluger af de større.

Har du et rum på 10 kvm der bliver opvarmet med elgulvvarme, kan udgiften til dette alene løbe op i flere tusinde kroner om året, hvis det bare er tændt nogle timer hver dag. Elgulvvarme er enten tændt eller slukket. Du har sikkert en termostat siddende, som indikerer et niveau du gerne vil have af varme i dit gulv. I gulvet ligger så en føler, som fortæller termostaten hvornår den skal tænde, eller slukke for gulvvarmen.

Med tænde mener vi, full on …. Der er ikke noget midt imellem. Enten er det tændt indtil den rette temperatur er nået, eller også er det ikke. Det slukker altså først når den ønskede temperatur er nået og hvis det tager eksempelvis 2 timer at når, så er det tændt i 2 timer for fuld forbrug.

Beregningen ser således ud:

Ca. 150 watt forbrug pr. kvm x 10 kvm = 1150 watt i forbrug når det kører. Dette sker så i 2 timer hver dag, og hvis du betaler ca. 2,23 kroner pr. kw time, ( med gebyrer osv) så koster det gulvvarme dig ca. 2000,- om året at have kørende.

Vi kan hjælpe dig med at lokalisere de skjulte el forbrug, og har mulighed for at hjælpe dig med nye energibesparende løsninger. Det kræver bare du inviterer os på en kop kaffe, enten hjemme hos dig, eller i den virksomhed du arbejder i. Vi har sparet vores kunder for flere hundrede tusinder af kroner i el regninger, og vil også gerne hjælpe dig.

Tag kontakt til os med det samme, og lad os sammen spare dig for en masse hovedpine, en masse penge, og så samtidig skabe en lidt grønnere mere miljøbevidst verden.

KONTAKT HER.