5 årsager til at det er fedt at være elektriker.

Rigtigt mange unge mennesker skal snart til at vælge, hvilken retning de vil gå ift uddannelse. Mange går på gymnasiet og bruger 3 år på at feste og hygge sig. Andre går på gymnasiet og tager det rigtigt seriøst, får gode karakterer, og ved så ikke hvad de vil når de kommer ud på den anden side.

Med god grund, for det er vitterligt en jungle når man skal beslutte sig for, hvad man vil bruge en stor del af sit voksenliv på.

Vi er elektrikere. Det er en teknisk håndværker uddannelse. På papiret et usexet fag, som er for dem der var lidt for rastløse til at gå i gymnasiet, og havde lidt for meget attitude til at blive akademikere. Dog er vi skolet i både matematiske formler, engelsk, teknisk forståelse, og håndværksmæssig faglighed. Det samme gør sig gældende for mange andre håndværksfag.

Vi vil rigtigt gerne inspirere nogle flere unge mennesker til at vælge vores fag. Det er brug for jer, og der vil være brug for jer for evigt. Strøm og installationer er en ressource der ALTID vil være et stort behov for, og med det stigende antal mennesker, flere og flere elektriske apparater tilsluttet i de danske hjem, og X antal gamercomputerer som de unge skal have, vil der kun blive mere at lave.

Under her kan du læse 5 gode grunde til, at du skal vælge at blive elektriker. Vi synes selv vi har fat i den lange ende 🙂

1: Varierende opgaver

Ingen dage er ens. Den ene dag kan du lave komme ud til en kunde hvor du skal fejlfinde på en installation og den anden dag, kan du trække kabler der er ligeså tykke som din arm. Det sjove i det er, at man kan gå på arbejde og vide, at ingen dage ligner hinanden.

2: Møder tidligt, fri tidligt.

Du får meget ud af dine dage. Du kan ofte møde tidligt og derfor også gå hjem tidligt. Så er der tid til både at træne fitness, ligge på stranden, have et ekstraarbejde så du kan spare sammen til indskuddet på en lejlighed eller lignende 🙂

3: God løn, både under uddannelse og som udlært.

Som førsteårslærling får du 66,- i timen ca. og du arbejder fuldtid, 37 timer om ugen. Den løn vil stige ca. hvert halve år indtil du er færdigudlært. Det er alt taget i betragtning en fin løn, når man tænker på de kvalifikationer du får med dig.  Som nyudlært har mange elektrikere en startløn tæt på 30-32.000 om måneden, som igen kan variere afhængigt af om du går på en ren timelønsordning, eller går på akkord på større sager. ( En akkord betyder at du får en del af kagen ved et overskud på en given sag du går på, basically )

 

Elektriker lærling

 

4: Fag i teknisk udvikling

Det kan godt være vi ikke sidder og optimerer hjemmesider, eller blive hajer til google eller facebook annoncering. Til gengæld har vi opgaver hvor vores hjerner bliver udfordret når vi skal programmere maskinanlæg, dørtelefoner, intelligente huse, og meget andet. Ligesom alle andre fag, så udvikler vores fag sig også. Vi trækker ikke bare kabler, men er også teknikere og sælgere.

5: Taknemmelige kunder

Når du afleverer et stykke arbejde, så er der nærmest ingen følelse der slår den man får, når en kunde er oprigtigt glad for det man har lavet. Det er næsten ligegyldigt om man har sat en simpel stikkontakt op i et børneværelse, eller om man har lavet nye installationer i et nyt hus. Det er virkelig givende at mærke at det man gør til dagligt gør en forskel!

Over her fik du 5 årsager til, at du skal blive elektriker. Det sidste vi vil sige i denne sag er dette:

Du skal blive elektriker fordi du gerne vil gøre en mærkbar forskel i folks liv. Du vil ikke fortryde det, og faget kan åbne døre til rigtigt mange forskellige brancher efterfølgende.

Vi har besluttet os for at være med til at udvikle den kommende generation af elektrikere og har derfor gjort det til vores mission, at skabe Danmarks bedste virksomhed, at være ansat i, som elektriker. Vi sætter en ære i, at vores lærlinge bliver rigtigt godt klædt på til livet som montør og de glæder det bringer.

PS/ OBS: Inden du sender os en ansøgning skal du vide dette: Det giver flere point at dukke op personligt og aflevere den, end “blot” at sende den på mail 🙂