Dette er de ting vi gør for at blive Danmarks bedste elektrikervirksomhed

Hos JDB El-teknik har vi flere visioner. En af dem, er visionen om, at skabe Danmarks bedste arbejdsplads for elektrikere. Det er ambitiøst og svært at måle, men ikke desto mindre, så gør vi hvad vi kan for at det skal lykkes. Herunder kan du læse lidt om hvad vi konkret gør, og hvad vores erfaringer med de enkelte tiltag er.

En del af det at gå glad på arbejde – og hjem for den sags skyld – hænger sammen med, at man får lov til at gøre sit arbejde ordentligt.

JDB El-teknik

Det føles slet og ret ikke godt, at gøre tingene halvt, eller være nødt til at skynde sig så meget, at man er nødt til at gå på kompromis med sin faglige stolthed. Det har vi meget stort fokus på, hos JDB, og en del af det vi gør for at opholde dette er, at opfordre de ansatte til at gøre sig umage og bruge den fornødne tid på den enkelte sag.

Tilfredsheden ved, at aflevere et stykke arbejde man har gjort sig umage med, er markant større end at aflevere et stykke arbejde, hvor man ved, at det kunne være gjort bedre. Vores erfaring med denne del af vores vision taler sit eget tydelige sprog. Både på vores medarbejder tilfredshed, som kan måles, men også på vores kunders, som giver os gode anmeldelser på trustpilot og google.

Det rigtige værktøj er den halve tid.

Det udsagn er blevet brugt flittigt i mange år i den danske håndværksbranche, og selvom udførelsen af et givent stykke arbejde er noget mere nuanceret end blot hvilket værktøj man bruger, så er der altså noget om det.

For at kunne udføre sit arbejde ordentligt, skal man bruge kvalitetsværktøj. Det er både det måleudstyr vi bruger, og det håndværktøj vi bruger. Ja endda også hvilken rillefræser vi bruger. Vi har en klar holdning til hvilket værktøj vi vælger at bruge, og hvis vi mangler noget, så køber vi det. Det kan godt være, at det ikke skal bruges ofte, men at have det til rådighed for den enkelte medarbejder, skaber igen en større arbejdsglæde. Både ved at kunne arbejde med lækkert værktøj, men også ved, at de ved, at virksomheden har fokus på, at de kan lave deres arbejde ordentligt.

Vores erfaring med denne holdning taler igen sit eget sprog. Medarbejderne kan godt lide at have lækkert værktøj til rådighed og samtidig, er de glade for, at der bliver lyttet til dem ift værktøj vi måske mangler. Oftest kan man endda lease det mere dyre værktøj og derfor er det sjældent en økonomisk udskrivning af de større.

Alle ansatte kender til virksomhedens vision og værdier.

Det at være ansat i JDB El-teknik er ikke en enkeltmandspræstation. Det er en holdindsats. Det betyder, at alle der er på holdet arbejder for holdets bedste og ved, at for at det skal være behageligt, at være ansat i virksomheden, så er det et ansvar vi alle må tage. Chefen sørger for sine ting og tager ejerskab på det han skal. Det samme forventes det, at den enkelte medarbejder gør.

Ekstremt ejerskab er ikke noget vi har fundet på. Det er inspireret af de amerikanske specialstyrker, som har arbejdet med ekstremt ejerskab i deres lederuddannelser i mange år. Det, at man som medarbejder har stor frihed til at gøre det man skal for at nå det overordnede mål er meget givtigt. Det mest væsentlige i denne sammenhæng er derfor også at medarbejderne ved, hvad det overordnede mål er.

I vores tilfælde er det stadig: At skabe Danmarks bedste virksomhed at være ansat i, som elektriker.