TV og video-overvågning – reglerne du bør kende til i 2019!

Vi oplever en stigende tendens hos private kunder, der omhandler opsætning af overvågningskameraer. Med god grund. Det kan give tryghed, virke præventivt, og med de kameraer og løsninger der findes på markedet idag, kan man opsætte dem, uden at skænde din bygning.

Der er en dog en række regler du bør kende til. 

Flere tror fejlagtigt, at man kan sætte kameraer op overalt. Det må man ikke, for der er nogle helt klare regler man skal overholde. Under her kan du læse en række spørgsmål, som vi er blevet stillet i forbindelse med netop opsætning af overvågning i private hjem.

 

Videoovervågning

 

Må man filme offentlig vej, eller dele af en nabos grund?

Nej, det må man ikke. Du må filme din egen private grund. Du skal omhyggeligt sørge for, at du ikke filmer ned i din nabos have, indkørsel, eller lignende. Du skal med andre ord, kende grænserne for hvor din grund går fra, og til.

Skal jeg på nogen måde vise, at jeg overvåger min grund med et kamera?

Som udgangspunkt skal du ikke skilte med det, MEN, filmer du dele af din grund hvorpå der er færdsel fra eksempelvis: Postbud, skraldemænd, hjemmehjælp eller andet, så skal du tydeligt skilte med det.

At skilte med at du har alarm, eller anden overvågning har dog en præventiv effekt, og kan afskrække potentielle ubudne gæster alene ved skiltningen.

 

Videoovervågning

 

Hvis jeg har haft indbrud alligevel, må jeg så dele billederne af tyvene på de sociale medier?

Nej, det må du ikke. Du må ikke dele billeder af nogen der ikke har givet tilladelse til det, med offentligheden. Det er brud på persondataloven og kan straffes i henhold til dansk lov.

Politiet kan give tilladelse til at visse billeder bliver delt. Eksempelvis aviser, nyhedsmedier og lignende, men du må ikke selv gøre det.

Der er flere regler, og der er flere “faldgruber”. Vi kan dog hjælpe dig, både med opsætningen af system der er nemt at bruge, samt med rådgivningen der SKAL være med også.

Tag gerne kontakt til os hvis du har spørgsmål, eller vil have et tilbud på opsætning af TV/ video overvågning af dit hjem.