Montering af vaskemaskine | Hvad skal du være opmærksom på

Det er en luksus at kunne vaske sit tøj derhjemme. Derfor har de fleste lejligheder og huse, en vaskemaskine installeret. Det er der ikke noget nyt i, men det der er væsentligt her, det er, at den er monteret rigtigt. For er den ikke det, så kan det i værste fald give stød og være til fare for familien..

Er en vaskemaskine ikke bare en vaskemaskine? Joh, det er den faktisk, men installationen til en vaskemaskine er ikke bare en “installation”.

Den skal være udført korrekt, efter reglerne, og af en standard der sikrer at det er sikkert at bruge den. En væsentlig forudsætning her er, at det er “jord” på installationen til den. Kablet der forsyner den skal med andre ord være oplagt korrekt og være af en given art for at den netop ikke er til fare.

 

montering af vaskemaskine

Men kan jeg ikke bare sætte den til en forlængerledning?

Nej, det vil vi ikke anbefale at du gør, men hvis forlængerledningen er udført, så der er et jordstik på, og den vel at mærke har en kabelstørrelse der er stor nok, så kan du godt gøre det.

Montering af vaskemaskine

Der er dog en lille detalje..

Mange vaskemaskiner er født med et schükostikprop på, og selvom det måske er volapyk for dig, så kan den st

ikprop alene være årsag til, at du IKKE får jord på din vaskemaskine. De fleste vaskemaskiner bliver dog leveret med en adaptor, så schükostikket kan laves om, men køber du en brugt, eller har du fået smidt adaptoren væk, er det ikke muligt at sætte den til en kontakt med jord, og reelt set få jord ud af den.

Så, for at opsummere:

Du skal have en stikkontakt med jord på.

Du skal have en stikprop med jord på.

På den måde er du sikker på, at du ikke få stød på din vaskemaskine.

Har du brug for, at vi kommer og hjælper dig, så tag kontakt til os med det samme. Vi vil gerne hjælpe dig, og går meget op i, at levere en service i særklasse og lave et fagligt veludført stykke arbejde.