Lynnedslag | Hvordan kan transientbeskyttelse beskytte mine installationer?

I Danmark slår der lyn ned relativt ofte. Der findes forskellige statistikker omkring tætheden af lyn og hvor mange det reelt set er. Fælles for alle lynnedslag er dog, at de kan være decideret farlige. Og ikke mindst dyre, da de kan ødelægge værdifuldt udstyr eller ting i hjemmet. Transientbeskyttelse kan dog give dig, eller din virksomhed en rigtig god mulighed for at sikre, at der ikke sker noget. 

I installationsbekendtgørelsen står der i §13, at man skal sikre, at lynnedslag ikke er til fare for dyr, personer, eller ejendom. De færreste har dog nok indsigt i, om deres installation er sikret i denne sammenhæng. Hvorfor skulle du dog også det, du er

Trainsientbeskyttelsejo ikke elektriker, og der er kommet nye regler på området igennem de sidste par år.

Faktum er dog, at rigtigt mange husejere, ikke, har denne form for beskyttelse og i høj grad burde have det.

Transientbeskyttelse er en enhed der kan monteres i din eltavle, og sættes aktivt ind i installationen som en ekstra beskyttelse, især imod overspændinger fra lyn. Slår et lyn ned på en sådan måde, at det får forbindelse til din installation, kan det lave massive ødelæggelser af dine elektroniske apparater, maskiner og lignende, og i værste fald være forbundet med fare for mennesker.

Selve installationen af enheden, som ser ud på billedet her, er ikke voldsom, og sat op imod den ekstra beskyttelse det er, og den udgift det er for dig, kan det nemt sættes op i et regnestykke der viser om det er en god ide.

Hvorfor transientbeskyttelse?

Fordi, hvad har det af værdi for dig, hvis din fjernsyn, mobiltelefon, eller computer brænder af pga. et lynnedsslag?

Hvad har det af værdi for dig hvis maskinerne i din virksomhed brænder af, og i værste fald står stille længe med nedetid i produktionen til følge?

Og hvad har det af værdi for dig, at du kan tilbyde din familie og måske dine medarbejdere en ekstra beskyttelse?

Transientbeskyttelse er et simpelt ekstra lag af sikkerhed. Løsningerne er simple, og vi kan hjælpe dig med at vurdere omfanget af at lave det hos dig, eller i din virksomhed. Du skal egentlig bare tage kontakt til os, og så kommer vi gerne ud og risikovurderer hos dig.

Udfyld kontaktformularen her, eller ring til os på 53582801 og lad os lave en plan.

Læs evt. mere om transientbeskyttelse her: SOLAR, og her hos SIK.

Alternativt kan du læse mere på vores egen side her: Transientbeskyttelse.