Der skal kun een god gnist til at starte en brand. Stoler du på din installation?

Igennem de sidste mange år, har vi i JDB El-teknik, set og udbedret installationer, der var decideret brandfarlige. Det kan skyldes både menneskelige fejl ift montagen, men også pga det daglige slid og brugen af den.

Er du en af de mange, der lever med en gammel installation? Så kan det være en ret god ide, at få en fagmand til et efterse, og udbedre de ting du ikke nødvendigvis stoler på. For der skal kun enkel gnist til at starte en brand.

Under her, kan du læse lidt omkring hvad du skal være opmærksom på ved netop din installation. Og det er uanset om du er en virksomhed, eller privatperson.

Løse stikkontakter

Rigtigt mange lever med at en stikkontakt sidder “lidt” løs. Eller hænger ud fra væggen. Men faktum er, at når det er tilfældet, så udsætter du dig selv – og andre – for fare. Udover, at man kan komme i direkte kontakt med blottede ledninger, så kan brugen af en stikkontakt der sidder løs også skabe løse forbindelser, eller knækkede ledninger, som kan skabe gnister. Og en gnist i eksempelvis en trævæg, eller bag et skab hvor der er støv eller nullermænd, er deciderede brandfælder. Selvom det sker sjældent, så er det stadig en risiko, og det bør udbedres med det samme.

Forlængerledninger

De fleste personer har forlængerledninger i deres hjem, eller på deres arbejde. Og selvom de ofte virker efter hensigten, så er mange “billige” forlængerledninger ofte ikke af en kvalitet, eller af en “størrelse” der er den rigtige. Mange har ikke et jordben, og hvis de så bliver brugt til eksempelvis vaskemaskiner, så er du ikke beskyttet mod stød. Samtidig kan ledningens tykkelse, eller dimensioner, være så små, at man ved at “trække” meget strøm igennem dem, kan beskadige ledningen. Du har måske oplevet at en ledning bliver varm, ved eksempelvis støvsugning. Langvarig brug på den måde, kan skabe farlige situationer, og bør ændres.

Forlængerledning

Kabler der ikke er fastgjort

Et kabel der ikke er gjort fast, eller som ikke er aflastet i enderne hvor de er tilsluttet, kan være farlige. Hvis der bliver hevet i det, eller noget sidder fast i det, kan det skabe situationer hvor, tilslutningerne bliver løse eller revet fra hinanden. Det kan skabe gnister, som der også er tidligere nævnt.

Hotspots

Samlinger af ledninger kan gøres på mange måder. Mange samler dem i dåser med samlemuffer, eller i stikkontakter, som det fuldt lovligt kan gøres. Desværre oplever vi ofte, at der er skjulte samlinger under lofter, i vægge, eller udført på en anden måde der ikke er sikker eller lovlig.

Løse samlinger kan også kaldes for hotspots. De opleves især ved, at man kan høre noget der gnister, eller lyset blinker på unormal måde. Det kan ske når man smækker døren, eller når man på en eller anden måde bruger sin installation der ikke er hensigtsmæssig.

Løse samlinger er virkelig farlige, og i mange gamle boliger eller bygninger, er der udført mange samlinger på en måde der i gamle dage var lovlig, men som idag vil skulle udskiftes.

Lys der blinker

Blinker lampen underligt? Eller virker den, for kort tid efter ikke at virke, eller omvendt, så kan du have en løs forbindelse et sted i din installation. Og som ovenstående, kan det være et hotspot der gør sig gældende der. Det kræver et professionelt eftersyn og skal udføres hurtigst muligt for ikke, at være brandfarlige.

Afbrydere der ikke virker ordentligt

En afbryder til lyset bliver brugt meget. Op til mange gange om dagen. Det er en sliddel i en installation, og det er ofte der, at de første fejl begynder at ske. Det kan være ved, at lyset ikke tænder, eller først tænder lidt efter du har tændt på kontakten. Det korte af det lange er, at en installation bliver slidt over tid, og i takt med, at det bliver brugt. Derfor bør og skal du reagere hvis noget ikke virker rigtigt.

Vi kan selvfølgelig hjælpe dig med din opgave, og dokumenterer alt, så du ved hvad du betaler for. Har du behov for at tale med os først kan du også sagtens det. Hvis du blot vil have os til at booke en tid, så kan du gøre det lige her. BOOKING.