Spar energi med ”Den grønne kontakt”

Mange af os tænker ikke over det i dagligdagen – at apparaterne står og kører, når vi ikke er hjemme og sluger en masse strøm. Det kan ses på elregningen. Men med ved hjælp af grønne kontakter, kan du med et enkelt tryk komme unødvendigt elforbrug til livs.

Hvad er grønne kontakter?

Grønne kontakter er kontakter, der gør det muligt for dig at slukke for flere el-apparater på samme tid med bare et enkelt tryk. Kontakten kan placeres ved hoveddøren, så du har mulighed for at slukke helt for kaffemaskinen og fjernsynet, inden du går ud ad døren. Det er ret smart, hvis du har tendens til at glemme at slukke helt for apparaterne, eller har nogle børn, som måske ikke er så gode til at hive stikket ud af kontakten eller slukke for fjernsynet.

Hvorfor installere en grøn kontakt?

Standbyfunktionen på mange apparater er smart og nyttig, fordi det gør det nemt og hurtigt at tænde for det igen. Men, det er ikke en funktion, som din elregning er særligt glad for. For selvom du måske ikke føler, at apparaterne står og tapper strøm, så er virkeligheden en helt anden – og faktisk kan installationen af en grøn kontakt reducere standbyforbruget med helt op til 65%.

Det vil du ret hurtigt kunne se på din elregning, da standbyforbrug i gennemsnit udgør 10-15% af elforbruget i en bolig og altså penge, som du ikke får noget for.

Derudover er der også den fantastiske fordel, at den minimerer din belastning af miljøet, hvilket er et vigtigt parameter at tænke ind i dag.

Få hjælp til at spare penge med en elektriker

JDB El-teknik er en af de elektrikere i hovedstadsområdet, som går meget højt op i energiforbedringer. De vil derfor kunne hjælpe dig med at installere en eller flere grønne kontakter, så du kan komme den høje elregning til livs og reducere dit aftryk på kloden. Pengene er hurtigt tjent hjem igen – og så er du også sikker på, at kaffemaskinen eller strygejernet ikke står og kører, mens du ikke er hjemme.