3 tips til mere sikker julebelysning

Julelys

De mørke eftermiddage og aftener er over os. Det giver anledning til hyggelig udendørsbelysning. Men, inden du finder de lange lyskæder frem og trækker ledningen gennem terrassedøren, er der nogle ting, du bør være opmærksom på først. Læs hvilke gode råd, vi har til dig her.

Der er ikke noget så hyggeligt som en november, december og måske også januar måned med en masse hyggelig belysning i haven eller på terrassen. Men, hvis det skal forblive hyggeligt, er det også vigtigt, at du er opmærksom på blandt andet sikkerheden.

Vi ønsker, at du får så sikker en vinter som muligt. Der skal ikke særligt meget til for, at de usikre løsninger bliver langt mere sikre og trygge for dig og ikke mindst resten af familien.

Så derfor giver vi dig herunder vores bedste tips og råd til, hvordan du kommer helskindet gennem julens mange udendørs lyskæder.

Lyskæden skal være CE-mærket

Det er meget vigtigt, at der er styr på sikkerheden, når du sætter lyskæder op i haven, altanen eller på terrassen. For overholder du ikke sikkerhedsreglementet, kan du være uheldig enten at få stød, eller at der opstår kortslutninger og i værste tilfælde brand.

Første skridt for at undgå det er at benytte en CE-mærket lyskæde. Det er bestemt ikke ligegyldigt, da det er din sikkerhed for, at producenten har overholdt de EU-krav, der er om el-sikkerhed.

Så har din lyskæde ikke et CE-mærke, bør du kraftigt over at skifte den ud. Er du i tvivl om, hvorvidt den nye lyskæde, du overvejer, er CE-mærket, kan du altid spørge forhandleren.

Træk ikke en ledning gennem døren eller vinduet

Det er en nem løsning at trække ledningen til lyskæden gennem døren eller vinduet. ”For den skal jo bare lige sidde her…”. Men, den nemme løsning er her ikke den bedste løsning, da ledningen kommer i klemme.

Det er ikke kun ærgerligt for ledningen og din lyskæde, der risikerer at blive kappet over. Det blotlægger også kobberdelene, hvilket kan være en risiko for dig og husstanden. For ikke alene kan du få stød. En blottet ledning kan også resultere i kortslutning og brand. Ja, og så er det heller ikke helt lovligt.

Brug derfor gerne et øjeblik ekstra til at trække strømmen fra en udendørs stikdåse. Har du ikke det, kan du med fordel få en autoriseret el-installatør som os til at installere den.

Brug kun udendørs kæder

November, december og januar er alle meget våde måneder. Derfor er det ekstra vigtigt, at du udelukkende benytter dig af kæder og andet lys, der er beregnet til udendørs brug. For når du benytter dig af kæder til udendørs brug, sikrer du dig, at de er sikret mod indtrængning af fugt. Bruger du i stedet indendørs lyskæder, vil de kunne kortslutte, når eller hvis, der trænger fugt ind.

Det koster ikke mange penge at anskaffe en lyskæde, der er beregnet til udendørs brug. Så det er godt givet ud med tanke på sikkerheden.

Benyt jordstik med tre huller

Julen og de mørke vintermåneder skal gerne forblive hyggelige. Vil du derfor gerne være ekstra sikker på, at der ikke er mere at komme efter, når det kommer til sikkerheden, bør du bruge et jordstik.

Et jordstik med tre huller i stedet for et almindeligt stik er mere sikkert. Særligt også fordi, at julebelysningen er tændt over flere timer.

Få vores hjælp til en mere sikker jul

Er du ikke sikker på, hvor du skal begynde henne? Eller vil du gerne have tjekket dine installationer og HPFI-afbryderen, inden du begynder at sætte en masse lys op? Så kommer vi gerne forbi din adresse og hjælper dig.

Det gælder også, hvis du godt kunne tænke dig en eller flere udendørs stikkontakter. De er ikke kun praktiske og sikre i de mørke vintermåneder, men er det også, når sommerens farverige lyskæder skal frem eller de eldrevne værktøjer og redskaber skal luftes.

Vi er autoriseret og kan derfor hjælpe dig med alt el-arbejde, som du ikke selv kan eller må tage dig af. Det gør vi primært i København og omegn – men vi rykker også gerne ud, hvis du bor et hvilket som helst andet sted på Sjælland.

Vi ønsker dig en glædelig og sikker jul!