Ladestander til el-bil, hvad nu?

El-biler og ladestandere er noget der bliver talt rigtig meget om i øjeblikket. Og med god grund, for sådan som afgiftsystemet er skruet sammen i Danmark, giver det ikke mening ikke at overveje en ren el-bil, eller en hybridbil. Faktisk er hybridbilen Ford Kuga hybrid Danmarks mest solgte nye bil pt.

Fælles for både hybrid og re el-bil er at for at de giver mening, har du brug for at kunne lade bilen hjemme. Ved hjemmeladning er du sikret bekvemmeligheden ved altid at have mulighed for fuld rækkevidde, men er også sikret muligheden for at lade til den laveste pris.

Uanset hvordan man vender og drejer det, er nok kun et spørgsmål om tid, inden billisme i et eller andet omfang indebærer muligheden for at lade hjemme. Så spørgsmålet er i virkeligheden nok HVORNÅR man skal have lade-udstyr installeret.

Men hvad koster en lade-stander? Den bedste løsning er individuel, så prisen afhænger af de omstændigheder laderes skal installeres under. Det bliver du klogere på, hvis du læser med nedenfor. Men en tommelfingerregel er 10-12000 kroner for en lade-stander.

Nedenfor giver vi  5 gode råd inden du bestiller din lade-stander.

Få rådgivning fra en elektriker

Før du beslutter dig for en ladestander, bør du tale med en elektriker, for at få råd om, hvilken type ladestander der passer bedst til din elbil og dit hjem. En elektriker kan også vurdere dit nuværende elektriske system, og afgøre om det er tilstrækkeligt til at håndtere den ekstra belastning fra en ladestander. Dette kan også være en mulighed for at få etableret en el-installation, der er klar til fremtidige udvidelser og ændringer.

Overvej dit lade-behov

Det er vigtigt tænke over, hvordan du vil bruge din lade-stander, og hvor ofte du vil bruge den. Hvis du kører meget langt, vil du muligvis have brug for en hurtiglader, mens en langsom opladning vil være tilstrækkelig for daglig pendling. Du bør også overveje, om du vil have en opladning med variabel hastighed eller en fast hastighed. En langsom lade-stander kan være tilstrækkelig, hvis du har god tid til at lade bilen op, mens en hurtig ladestander kan være nødvendig, hvis du har brug for at lade bilen op hurtigt.

Vælg den rigtige placering af ladestander

Det er vigtigt at vælge den rigtige placering for din ladestander. Ladestanderen bør være tæt på bilen, men også i nærheden af en strømkilde. Hvis din bil er parkeret i en garage eller en carport, kan du overveje at installere ladestanderen på væggen. Hvis du parkerer din bil udenfor, kan du overveje en stolpe eller en pælmonteret ladestander. Helt lavpraktisk er det også en god idé at tjekke hvor ladestikket sidder på din fremtidige bil. Foran, bagpå, og hvilken side. Blot så du kan undgå at skulle trække kablet for meget rundt, og for at undgå unødig rod i carporten.

Overvej den nødvendige strømstyrke til din ladestander

Forskellige ladestandere kræver forskellige mængder strømstyrke. Hvis du vælger en ladestander med højere effekt end din nuværende installation kan håndtere, kan det kræve en opgradering af din eksisterende el.installation. En elektriker kan rådgive dig om, hvor meget strømstyrke der kræves til din ladestander, og om din nuværende installation kan håndtere det. En for lille installation kan have fatale konsekvenser hvis den overbelastes og bryder sammen.

Overvej omkostningerne

Installation af en ladestander til din elbil kan være en dyr investering, og det er vigtigt at tage omkostningerne med i dine overvejelser. Udover selve ladestanderen skal du også tage hensyn til omkostningerne ved installation og vedligeholdelse.

Er du stadig i tvivl, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi hjælper meget gerne med rådgivningen til den helt rigtige løsning.

Du kan gå direkte til vores side om lade-standere HER