Elektriker Frederiksberg og København logo Elektriker Frederiksberg og København logo

Husker du at tjekke din fejlstrømsafbryder?

Fejlstrømsafbryderen, også kaldet HFI- eller HPFI-afbryderen, er en af de vigtigste komponenter i en hustandselskab. Den sidder i elskabet og forhindrer dig i at blive udsat forlivsfarlige stød ved at afbryde al strøm, hvis der opstår fejl i et el-apparat.

På denne måde kan en fejlstrømsafbryder faktisk være med til at redde liv. Desværre er der mange, der glemmer at tjekke fejlstrømsafbryderens funktionalitet regelmæssigt og derfor slet ikke opdager, hvis afbryderen ikke kobler ud, som den skal.

Fejlstrømsafbryderen er lovpligtig af sikkerheds hensyn, hvorfor alle danske husstande er påkrævet at have én installeret. Der findes flere typer afbrydere, men de mest udbredte er HFI- og HPFI-afbrydere.

Såfremt du har en HFI-afbryder, anbefaler vi, at du overvejer at skifte til en mere moderne HPFI-afbryder, da disse i højere grad er tilpasset nutidig teknologi. Hvis din afbryder er ældre end 10 år, bør du give apparatet et grundigt eftersyn. Er du i tvivl om, hvorvidt din fejlstrømsafbryder lever op til de gængse standarder, er det en god idé at søgekompetent rådgivning hos en elinstallatør.

Hvordan tjekker man afbryderen? Og hvor ofte?

Uanset alder er det vigtigt, at fejlstrømsafbryderen ”motioneres” regelmæssigt, så du er sikret optimal funktionalitet. Regelmæssige tjek skal ses som et serviceeftersyn, der sikrer, at afbryderen til enhver tid er klar til at koble ud og beskytte mod stød ved elektriske fejl.

Du kan nemt selv tjekke din fejlstrømsafbryder ved blot at trykke på apparatets testknap, der som regel markeres ved et ”T”. Hvis al strøm i husstanden efterfølgende går ud, virker afbryderen optimalt. Hvis ikke, bør du kontakte en autoriseret elinstallatør, der med kyndige hænder og ekspertise kan udrede problemet.

Sikkerhedsstyrelsen anbefaler, at man tjekker sin fejlstrømsafbryder to gange om året. Ældre modeller, såsom HFI-afbrydere, skal tjekkes oftere. En god huskeregel er at tjekke afbryderen, når vi skifter mellem sommer- og vintertid, når man alligevel skal justere på tiden på digitale ure og apparater.

Hos JDB El-teknik står vi altid klar til at besvare spørgsmål samt yde kompetent rådgivning om såvel fjernstrømsafbrydere som andre el-problemer. Du er altid velkommen til at kontakte os (http://jdb-elteknik.dk/kontakt) for et uforpligtende tilbud.

Leder du efter noget bestemt?

Profil
JDB EL-TEKNIK ledes af Aut. EL-installatør Jonni Ballan de Bie, som også startede virksomheden. Virksomheden ligger på Frederiksberg, København.
Læs mere
Typiske opgaver
JDB El-teknik leverer professionelle løsninger og er altid på forkant med de nyeste teknologier.
Læs mere
Kontakt
Har De spørgsmål og/eller ønsker et tilbud, er de velkommen til at kontakte virksomheden.
Læs mere

JDB El-Teknik leverer professionel el-service for private, foreninger og erhverv. Heriblandt:

Se flere referencer

Vi tilbyder

Find os

 

DMCA.com Protection Status

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

×

Menu

Ring til os