Renovering af lejlighed – her er 3 ting du skal huske at tænke over!

At renovere en lejlighed er altid en speciel ting. For det første er der en del hensyn at tage fordi man bor tæt sammen med andre, men samtidig er det at renovere en lejlighed også en udfordring set med faglige og projektmæssige øjne.

Ved du hvad du skal tage stilling til? Hvilke håndværkere der skal ind hvornår? Og hvad det koster? Vi giver dig nogle gode råd her. 

Du har lejligheden. Du har købt malingen. Så er det bare igang!

Eller, sådan tror mange ihvertfald at det er, men faktum er, at mange glemmer en del detaljer i deres planlægningsarbejde. Typisk er det placering af stikkontakter, eller flytning af radiatorer – og hvis man allerede har malet, så kan det være man er nødt til at lave dobbeltarbejde for at komme i mål.

Dobbeltarbejde, koster også dobbelt så mange penge. Vi giver dig her nogle gode tips til, hvordan du lægger den plan der skal til, for at du kommer i mål med din lejlighedsrenovering. Herunder især, hvad du skal tænke over, rent el-mæssigt.

1: Fokuser på enderesultatet.

Sæt dig ned og lav en tegning over din lejlighed. Placer stikkontakter, TV, sofa, lampe osv. på tegningen, så du har en klar ide om, hvor ting skal være, og hvor mange stikkontakter, og lignende der skal bruges. Overblikket du får på den her måde, er uvurderligt og giver også de håndværkere du bruger en god ide om mulighederne.

2: “Gør-det-selv”, men kun det du er god til.

Lad fagfolkene om deres. Du kan sikkert en masse gode ting selv, og har på den måde en ide om, at du kan spare penge på dit projekt. Vi kan sågar også forstå, at man gerne vil være involveret i projektet, for det er jo din lejlighed. MEN… sørg for, at de projekter du selv tager dig af, ikke skaber unødige problematikker for fagfolkene. Det kunne eksempelvis være i tidsmæssig regi. Hvis en fagmand, du har hyret til en opgave, ikke kan komme videre med en del af hans arbejde, fordi du ikke har fået det gjort, så løber taxameteret. Især hvis fagmanden er hyret en til en dato, under foranledning af, at han kan arbejde med sine ting.

3: Lav en tidsplan og læg minimum en dag eller to til, for hver faggruppe.

Tidsplaner er gode. Især i erhvervslivet. I privatregi, er der altid noget der kan gå galt. Du bliver syg, og har derfor ikke fået lavet de ting du skulle, sådan at elektrikeren kunne montere kontakter. Eller dit barn var syg, og så kunne i ikke have håndværkere på besøg. Korte af det lange er, at der er ALTID ting der kan rykke på tingene i sådanne projekter, og det sker. Så lav hellere en tidsplan der er realistisk og lavet med et blik på, at ting kan ændre sig hurtigt, istedet for, at blive skuffet og frustreret.

Med andre ord, så er forberedelse og indhentning af viden, nøglen til et godt projektforløb, når du skal renovere din lejlighed.