LED belysning – dette skal du vide!

At passe på miljøet er vores alle sammens ansvar. De fleste af os er allerede klar over, at miljøvenlige processer som genanvendelse af plast og affald reducerer vores CO2 udledning. Imidlertid er mange mennesker ikke klar, at der er mange nye og kommende teknologier, som vi også kan bruge til at reducere CO2-udledning. Et godt eksempel på dette er LED belysning, som giver rigtigt mange miljømæssige fordele.

LED belysning er et energieffektivt alternativ

LED belysningLED belysning er op til 80% mere effektivt end traditionel belysning som lysstofrør og glødelys. 95% af energien i LED’er omdannes til lys, og kun 5% spildes som varme. Dette sammenlignes med lysstofrør, der omdanner 95% energi til varme og kun 5% til lys! Mindre energiforbrug reducerer energiproduktionen fra kraftværker og reducerer dermed CO2 udledning.

LED belysning indeholder ingen giftige elementer

LED-lys indeholder ingen giftige elementer. De fleste kontorer bruger i øjeblikket lysstofrør, som indeholder skadelige kemikalier, som bla kviksølv. Dette forurener miljøet, både når det bortskaffes, men også når det fremstilles og bruges i pærer og lysstofrør. Bortskaffelse af lysstofrør og tungmetaller skal arrangeres gennem et registreret affaldsselskab, så et skift til LED vil både gøre, at du undgår omkostninger til dette, og hermed også tidsmæssige besparelser. Samtidig hjælper du også med at beskytte miljøet mod yderligere giftigt affald.

Mindre lysnødvendighed, pga bedre kvalitet af LED belysning

LED pærer har en bedre kvalitet af lysfordeling og fokuserer lys i en´ retning i modsætning til andre typer belysning, der spilder energi ved at udsende lys i alle retninger. Ofte lyses områder op, hvor lys slet ikke er påkrævet (f.eks. op i loftet). Dette betyder, at der er behov for mindre LED-lys og hermed mindre energi for at opnå den samme mængde lys. Færre pærer reducerer energiforbruget og vil derfor også være en fordel for miljøet.

Levetid er længere på LED belysning

En længere levetid betyder mere effektivitet og mindre CO2 udledning. LED-lys holder helt op til seks gange længere end andre typer af lyskilder. Det reducerer hyppige udskiftninger af pærer og sparer både energi i forbrugsøjemed, men også i produktion af pærer generelt. Til dette kan også nævnes at der så er mindre behov for transport, emballage og alt muligt andet der er forbundet med produktionen af pærer.

Skal vi hjælpe dig med LED belysning i din virksomhed og lave konkrete beregninger på hvad du kan spare?

Tag kontakt til os her: KONTAKT